Body Painting / Vücut Boyama





BODY PAINTING / VÜCUT BOYAMA

En klasik tabiri ile "insan bedenini tuval olarak kullanmak" bodypainting / vücut boyama için kullanılmaktadır. Dünya üzerinde pek çok ülkenin bir sanat olarak kabul ettiği vücut boyama umuyorum ki bir gün bizim ülkemizde de kabul görecek ve sanat kategorisinde değerlendirilecektir. 

Aslında incelendiğinde yüzyıllar öncesi ilkel kabilelerdeki ritüelistik törenlerde, doğadan elde ettikleri kök boyalarla renklendirilen bedenleri görebiliyoruz. 

İlk çalışmamı fotoğraf sanatçısı Niko Guido ile yapmış olmak güzel bir şans diye düşünüyorum. Sonrasında ise yaptığım çalışmalar ile başvurduğum World Bodypainting Association üyeliğimi de almış bulundum. Bildiğim kadarıyla benden başka da Türk üyesi yok bu derneğin. 







          Daha sonra yaptığım bodypainting çalışmalarımım profesyonel çekimlerinin neredeyse tamamını yine bir fotoğraf sanatçısı olan Mutlu Kurtbaş ile devam ettirdik. Şimdi yeni bir hayat yeni bir atölye oluşumu nedeniyle yaptığım mekan değişikliği ve sevgili arkadaşım Mutlu'nun yoğun temposu bakalım bizi bir daha ne zaman bir araya getirecek?









          Yine bir kaç yıl önce Pakistan'dan gelmiş yine bir World Bodypainting Association üyesi olan ressam ve makyaj sanatçısı Shaid Baig ile ilk ve tek yaptığımız çalışmanın fotoğrafları aşağıda. Bu çalışmada da bize Niko Guido stüdyosunu açtı ve fotoğraf çekimlerini o zamanlarda Niko'nun asistanı olan ve şu anda çok fazla görüşemesek de bireysel olarak çalışmalarını devam ettiren sevgili arkadaşım Volkan Kurt gerçekleştirmişti. 




















Instagram

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geçmişten Günümüze Zombi Makyajı

******* Sıkıştırılmış Sahne Makyajı Eğitim Programı*******